В българската кулинарна традиция киселото мляко се превръща във вкусен айрян и таратор. В Индия пък, киселото мляко е база за освежаващата напитка ласи. Съществуват много варианти – солени и люти или сладки и разхладителни. Този вариант на ласи се приготвя с манго, но може да го направите и с ягоди.
За 2 порции:
1 манго
2 шушулки кардамон
1 чаша кисело мляко
1 чаша прясно мляко
2-3 кубчета лед
1 с.л. течен мед
няколко капки ванилия
За да приготвите ласито, обелете и нарежете мангото. Поставете го в каната на пасатора. Междувременно разчупете шушулките на кардамона и счукайте зрънцата в хаванче. Добавете ги към мангото заедно с меда, киселото и прясното мляко. Пасирайте до гладкост. Накрая добавете леда и ванилията и пасирайте отново. Сервирайте във високи чаши.
Със съдействието на www.artofrealfood.com
/ Рецепти
Ласи с манго
В Индия киселото мляко е база за освежаващата напитка ласи. Eто как се приготвя:
12 Май 2012
-
Време е да се размърдаме: 3 упражнения за стегнато дупе в Националния ден на тренировките (СНИМКИ)
-
Джейн Фонда с ценен съвет към хората в депресия (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Виолета Ал Самара: Когато стресът стане дистрес, организмът страда психически и физически (ВИДЕО)
-
Елена Петрелийска от MasterChef за терапевтичния си клас и защо боядисва яйцата само с естествени продукти
-
Алберт Айнщайн ~ Гравитацията не е отговорна за тези, които падат в капана на любовта
-
4 начина как да украсим с подръчни материали дома си за Великден (СНИМКИ + ВИДЕО)
-
Имен ден днес – 18 април
-
Габриел Гарсия Маркес ~ Няма човек, който да заслужава твоите сълзи, а който ги заслужава, не те кара да плачеш