През лятото не можем да се лишим от сладките моменти, когато се отдаваме на удоволствието да вкусим апетитен сладкарски деликатес. Да, но с големите горещини искаме той да бъде свеж, лек, със завладяващ вкус и... малко калории.  

#Продукти
225 г пудра захар
1 литър вода
6 листа желатин
450 г малини

#Приготвяне
Залейте 150 г от малините и пудрата захар с водата и варете, докато захарта се разтвори, а малините омекнат. Отстранете от огъня и поставете сместа в блендер.

Накиснете желатина в купа със студена вода, докато омекне. Изсипете малинената смес в чиста тенджера през фино сито за отстраняване на семенцата.

Изцедете излишната вода от желатина и го комбинирайте с малинената смес. С така получения желатиново-малинов сироп облейте останалата основна маса малини.

Оставете в хладилник в продължение на 1 час, докато желираният малинов сладкиш се стегне, и сервирайте.