Направете вкусни коледни курабийки, за да има какво да похапне Дядо Коледа, когато дойде да остави подаръците. Нали знаете, докато вие сладко се носите из света на приказни съновидения, той идва тихомълком, за да се почерпи от пъстрите сладкиши, които сте опекли с много любов и вдъхновение специално за него. И все пак, бъдете спокойни, позволено е и вие да си похапнете от тях.

Продукти за курабийките:

140 г пресята пудра захар
1 ванилия
1 яйчен жълтък
225 г краве масло, нарязано на кубчета
350 г пресято брашно

За украсата:
250 г пресята пудра захар
Златни и сребърни перли
Боя за сладки

Курабийки с птича песен и любов >>

>>

Приготовление:

Предварително загрейте фурната на 190 градуса.Покрийте 2 тави с хартия за печене. В купата сложете пудрата захар, ванилията, жълтъка и маслото и ги разбъркайте, докато се получи еднородна смес. Добавете брашното и месете до получаване на гладко тесто. Разделете тестото на 2 топки, увийте го в прозрачно домакинско фолио и го оставете в хладилника за 20-30 минути.

Върху поръсена с брашно повърхност разточете топките на листа с дебелина около 1 пръст. С формичките изрежете курабийки. Наредете ги в тавата и ги печете 10-12 минути до златисто. Наредете изпечените курабийки върху метална решетка, за да изстинат. Към останалата пудра захар добавете малко вода и сладкарска боя и разбъркайте до получаване на плътна смес. Намажете със сместа изстиналите курабийки и ги украсете със златните и сребърни перлички.

Най-красивите коледни сладки >>

P. S. Тъй като Дядо Коледа сутрин ги обича с ванилия, по обяд - с джинджифил, а вечер - с канела, а не се знае кога ще сколаса с вашите подаръци, бъдете готови и с трите аромата. Вместо само с ванилия една част от курабийките овкусете с канела, а друга - с джинджифил.  

Да ви е сладко и коледно! Само гледайте да не изядете всички курабийки още преди Дядо Коледа да е пристигнал! ;)

Коледни сладки с джинджифил >>