.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кексчета с пармезан и босилек

Антония Михайлова | преди 6 години
Кексчета
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Пикантни хапки, които превъзхождат всички видове хляб към супата, печените зеленчуци или салатата

За да изпечем 1 тавичка, около 12 броя от тези ароматни и дъхави кексчета, са ни необходими:

250 г брашно
75 г царевичен грис
60 г настърган пармезан
2 ч.л. бакпулвер
1 вр. зелен лук
4 с.л. зехтин
150 г кисело мляко
150 г прясно мляко
2 яйца
1 пълна шепа листенца босилек
5 стръкчета мащерка
Хартиени формички
½ ч.л. сол

Преди да пристъпим към "бойните действия"...

1. ...загряваме фурната до 190 градуса. Подреждаме хартиените формички в тавата за кексчета.

2. Пресятото брашно, бакпулверът и солта се смесват в голяма купа. Зеленият лук, мащерката и босилекът, нарязани на ситно, заедно с царевичния грис и пармезанът, се добавят към брашното.

3. Отделно разбиваме киселото и прясното мляко със зехтина и яйцата. Сместа добавяме към брашното и всичко се бърка с голяма тел за разбиване на яйца. С така получената смес пълним гнездата на формичките с по 3 ч.л. Поръсваме с щипка царевичен грис и печем 20 минути в, както казахме, предварително загрятата фурна.

Сервирайте кексчетата топли и пухкави, току-що извадени от фурната. Тези вкусни творения далеч превъзхождат всички видове хляб към супата, печените зеленчуци или салатата.
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?