.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Касапски гювеч с говеждо

| преди 8 години
Касапски гювеч с говеждо
Говеждото месо, в съчетание със зеленчуци, се превръща с изключително вкусно ястие за ценители. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Вкусно ястие, подходящо и за най-изкусните кулинари

Необходими продукти:

750 гр. по-тлъсто говеждо месо
4-5 глави лук
2-3 домата
2-3 чушки
2-3 картофа
100 гр. зелен фасул
100 гр. масло
2-3 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 с. л. брашно
сода за хляб на върха на ножа

джоджен, дафинов лист, червен пипер, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Сварете в леко подсолена вода нарязаното на хапки месо до полуготовност. Отделно задушете в мазнината нарязаните лук, чушки, картофи, фасул и домати и изсипете зеленчуците в гювеч. Добавете подправките (без магданоза) и залейте сместа с бульон или вода, колкото да покрие всички продукти. Запечете гювеча във фурната.

Залейте го с разбитите яйца, смесени с млякото, брашното, содата и сол на вкус. Запечете отново до почервеняване.

Поднесете ястието поръсено с нарязан магданоз.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?