Необходими продукти

3 ½ ч.ч. обелени и нарязани на кубчета картофи

1/3 ч.ч. целина

1/3 ч.ч. нарязан на дребно лук

¾ ч.ч. нарязана запечена шунка

3 ¼ ч.ч. вода

2 с.л. пилешки бульон

5 с.л. масло

5 с.л. брашно

2 ч.ч. мляко

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Смесете картофите, целината, лука, шунката и водата в дълбока тенджера. Оставете ги да заврят и варете 10 – 15 минути на средна температура, докато картофите омекнат. След това долейте пилешкия бульон и подправете със солта и черния пипер.

2. В тиган разтопете маслото и постепенно прибавете към него брашното, като бъркате непрекъснато, докато не сместа не се сгъсти. Започнете бавно да сипвате млякото и бъркайте енергично, за да не се образуват бучки. После оставете сместа на котлона още 4 – 5 минути, за да се сгъсти.

3. Добавете млечната смес към останалите продукти в тенджерата. Оставете супата да заври и я сервирайте веднага.