Освен невероятният вкус и пикантен аромат, които отварят апетита, хубавото на тази специална салата е, че може да бъде сервирана веднага и още топла, но не по-малко изкусителна е и ако я поднесем охладена.

Продукти за 4 порции:

800 г пресни картофи, нарязани на кубчета
Ок. 250-300 г рулца от раци
2 ч.л. (дижонска) горчица
4 с.л. кисело мляко
4 с.л. майонеза
1 вр. ситно нарязан зелен лук
1 краставица
80 г кашкавал на кубчета

Как манипулираме по-нататък:

Сваряваме картофите на слаб огън за около 8-10 минути, докато омекнат. Отцеждаме добре и ги оставяме да изстинат, докато приготвим дресинга. Смесваме горчицата с майонезата и киселото мляко и той е готов.

В получения кадифен дресинг изсипваме нарязания зелен лук, краставицата, кашкавала и още топлите картофи. Разбъркваме внимателно. Накрая добавяме рулцата от раци и украсяваме със зелените небрежно накъсани листенца от марула. Поръсваме със смлян черен пипер.