Продукти:

Продукти:

5 яйца
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. бяла кристална захар
1 бакпулвер
1/2 ч. ч. олио
2 ябълки
200 г захар за карамелизиране

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта, докато се получи хомогенна, плътна смес. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Добавете го заедно с олиото в сместа и разбъркайте с дървена лъжица. Нарежете едната ябълка на малки кубчета и ги добавете в кексовото тесто. Изсипете във форма за кекс, която е предварително намаслена. Пече се на 220 градуса за около 45 минути


Другата ябълка нарежете на много тънки резенчета. Разтопете захарта на бавен огън, докато се карамелизира и овъргаляйте тънките резенчета ябълка. Наредете ги върху готовия кекс и отгоре залейте с останала част от карамела.