Неустоимото очарование на този класически английски сладкиш се допълва с особен финес от нежния любовен танц между разтопения тъмен шоколад и хрупкавата сочна червена череша.

Продукти за 1 форма:

100 г висококачествен натурален шоколад
110 г масло
220 г кафява захар
1 щипка сол
2 яйца
1 жълтък
120 г брашно
1 ч.л. ванилия
3 с.л. тъмно какао на прах

Приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 180 градуса. Намажете леко дъното на формата с масло и поръсете с брашно.

1. Сложете в купа начупения шоколад и нарязаното на парчета масло и ги разтопете на водна баня. Оставете ги настрана, за да се охладят. Добавете в студената шоколадова смес захарта, солта и ванилията и разбъркайте. Постепенно прибавете яйцата и жълтъка, като разбърквате постоянно.Най.отгоре поръсете брашното и какаото и разбърквайте до получаването на хомогенна смес.

2. Напълнете тестото във формата и го загладете. Поставете го в предварително загрятата фурна в продължение на 30 минути, докато сладкишът бухне.

3. След като извадите сладкиша от фурната, оставете го да си отдъхне във формата за около 5 минути. След това го обърнете и го сложете да изстине. Нарежете го, увийте във фолио и го оставете да престои един ден.

4. За да почувствате съвършена и пълна насладата от този вълшебен сладкиш, облейте го с разтопен шоколад и украсете с червени сочни череши.