.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да запазим ягодите свежи

LadyZone.bg | преди 3 години
2111080456.jpg
В сезона на ягодите си припомняме най-важните правила, касаещи начина и мясотото им на съхранение

#Три златни правила за съхранение на ягоди

Измийте ягодите непосредствено преди консумация
Измийте ягодите, само ако непосредствено след това ще ги консумирате. В случай, че не възнамерявате да ги ядете, веднага след като сте ги донесли от пазара, не ги мийте в никакъв случай. Това е важно условия поради две причини. Ягодите са като гъби, които при измиване или навлажняване, поглъщат всяка водна частица – повод те да се размекнат, да се развалят бързо и да плесенясат.

Оставете стъблата възможно най-дълго време върху ягодите
Горното правило важи и за стъблата. Не бързайте да ги отстранявате. Оставете ги на местата им, докато не решите да приготвите ягодовия десерт. В противен случай ягодите по-бързо ще се развалят.

Не позволявайте на една ягода да развали всички останали
Ако забележите един или няколко мухлясали плод в пликчето с ягоди, незабавно ги отстранете. Не позволявайте на една ягода да развали всички останали. Мухълът се разпространява за отрицателно време, така че премахнете развалените плодове колкото се може по-скоро, след като сте ги донесли у дома.

#Къде да съхранявате ягодите>>

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?