Поради киселия си нрав и кайсията, и ягодата чудесно се допълват и омекотяват не само характера, а и вкуса си с благородната сладост на пчелния мед и пудрата захар.

Продукти за 6 порции:

12 обелени кайсии
18 ягоди
4 с.л. пчелен мед
200 г пудра захар
Листа от мента и 6 стръкчета полски цветя за украса

Приготвяне:

Намачкайте кайсиите, като ги смесите със захарта. Сложете ги в подходящ съд и загрейте за 5 минути при постоянно бъркане. Отнемете от огъня и оставете да се охладят.

Загрейте меда и окъпете в него разрязаните на половинки ягоди за 1 минута най-много.

Разпределете кайсиевия крем в широки десертни купи, като във всяка от тях подредите по 6 половинки медени ягоди. За финал и финес украсете с ментовите листа и полското цвете. ;)