.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Игнажденски колачета

Антония Михайлова | преди 26 седмици
Игнажденски колачета
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Постно, ама... празнично!

Макар и постни, на Игнажден от всички гозби традиционните топли сусамени колачета май най-много се услаждат. Защо и ние да не зарадваме в студената игнажденска вечер всички вкъщи с техния несравним вкусен чар:

Необходими са ни само:

1 кг тесто за хляб от бяло брашно, 20 мл олио, щипка сол и 10 г сусам.

А начинът на приготвяне е изключително лесен и бърз:

От втасалото брашно късаме малки парченца, от които оформяме кравайчета. Отгоре с помощта на виличка "рисуваме" точици и по желание посипваме със сусам. Печем в намазана с олио тава на умерен огън.

По традиция тези дъхави гевречета се наричат още родопски колаци. Благинката, която може да си позволите към тях, е купичка мед. Опитайте!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?