.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Идеалната храна за жената е вкусна, нискокалорична и красива, като...

| преди 2 години
сирене и вино
Снимка: Thinkstock
Терин от овче сирене със зеленчуци – нещо леко и вкусно

Идеалната храна за жената е вкусна, лека и красива. Така с едно ястие се задоволяват цели 3 женски каприза – не просто да се нахрани, а да е гурме; да е нискокалорично; да бъде удоволствие не само за небцето, а и за очите. Капризи ли? Всъщност съвсем приемливи изисквания, на които държи жената с вкус.

Намираме нещо наистина вкусно, леко и красиво аранжирано в ресторант 106 – терин от овче сирене със зеленчуци. Ресторантът е доста приятен. Намира се на центъра на София, което, разбира се, има както своите плюсове, така и минуси. Дори отварянето на бутилка квалитетно вино и любезните думи на сервитьорите не могат да заглушат шума от постоянно преминаващите наоколо автомобили и трамваи. Елегантната обстановка обаче е чудесен повод да извадите от гардероба си страхотната малка черна рокля, която все още не сте обличали.

Не просто палачинка, а с пресен джинджифил и макЧревоугодничеството може и да е грях, но ние знаем, че признат грях е половин грях

Теринът представлява сложна конструкция от три плочки овче сирене, между които са се сгушили печена червена чушка и грилована тиквичка. Всичко това допълнително гарнирано с крем сирене, копър, рукола и връхчета свежа салата. За допълнителен вкус теринът е аранжиран с тънки резенчета репички, маслинови кръгчета и чери доматки.

терин
Снимка: LadyZone.bg

Плюсове:
Съчетанието от сирена, свежи и термично обработени зеленчуци е наистина превъзходно. Още повече, че определено си личи качеството на използваното овче сирене.

Минуси:
Четирите етажа от овче сирене и допълнението от крем сирене са прекалени дори за вкуса на човек, който обожава сирена. Може би е нужно млечната „сграда” да бъде малко по-ниска, за да е по-балансирано.  

Предястието беше част от авторското меню на ресторант 106 в седмицата на Авторската кухня на Бакхус.

Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?