Ягодата – царицата на плодовете. С нея ще си направим… нееее, не екзотична комбинация със сметана и шампанско, а шербет! Този освежаващ и полезен десерт се приготвя лесно и бързо, с малко продукти и много желание. Единствено времето за престой във фризера е повече, но след като вече знаете това, ще го предвидите. Струва си чакането! Ето как да си приготвите това пролетно/лятно изкушение…

Необходими продукти (за от 2 до 4 порции):

- 500 гр. ягоди, почистени и нарязани на четвъртинки
- ¼ чаша мед
- 1 супена лъжица водка или ликьор с аромат по избор
- Сок от един лимон

Начин на приготвяне:

Сложете ягодите в блендер, включете и  извадете веднага щом получите гладка смес във вид на пюре. С фино сито премахнете семките (избутайте пюрето през него с удобен за вас прибор). След това поставете сместа в дълбока купа и добавете меда, водката/коняка и лимоновия сок. Ако искате да запазите аромата, не замразявайте веднага. Покрийте с фолио и го сложете в хладилника (не фризера). Когато ягодовият шербет се охлади достатъчно, можете да го преместите във фризера за няколко часа (ако имате машина за правене на сладолед може да го направите и там според инструкциите, като след това трябва да преседи във фризер).