Те са не само красиви и покрити в есенно златиста хрупкава коричка, но и много много вкусни и уханни... Съчетават в себе си и чара на есента, и екзотичния вкус на далечна Япония, и хрупкавия чар на любимите ни бухтички. Става дума за един специален деликатес, който се приготвя в третия по големина град в Япония Осака.

Оказва се, че феерията от падащи есенни листа е не само наслада за окото, но и проблем за гражданите на Осака. Кленовите листа са толкова много, че запушват улуците и възпрепятстват пътя на водата към канализациите. Находчивите готвачи обаче в едно от снек заведенията в града не им остават длъжни, ами ги превръщат в изкусителни хрупкави… бухтички.

Ако сте изкушени да ги опитате, не е нужно да пътувате чак до страната на изгряващото слънце. Достатъчно е само да натопите почистени и изсушени кленови листа в сладко тесто, оваляно в сусам и да ги запържите в горещо олио. При поднасяне обаче, не забравяйте да ги полеете със задължителния кленов сироп. А ето тук може да се запознаете с точната рецепта...