Едно лесно замесено тесто може да се превърне както в хрупкав хляб, така и в закачливи гевречета. И двете са подходящи както за брънч, така и за хапване в офиса. Опитайте.


Необходими продукти:


1 3/4 ч. ч. брашно
2 с. л. ситно нарязан розмарин
1 ч. л. бакпулвер
3/4 ч. л. сол
1/2 ч. ч. вода
1/3 ч. ч. зехтин (плюс за намазване)
морска сол 

Разбъркайте брашното, розмарина, бакпулвера и солта в средно голяма купа. Направете кладенче в центъра, след това добавете водата и зехтина, като постоянно разбърквате с дървена лъжица, докато се образува меко тесто. Замесете го, докато повърхността му стане гладка. 

Разделете тестото на 3 равни части. Разточвайте ги една по една върху набрашнен плот. Кората трябва да е изключително тънка. Намажете със зехтин и поръсете още малко от розмарина. Притиснете го леко с ръка. Поръсете с морска сол. Поставете в тава, върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 8 минути. 

От част от тестото може да направите гевречета. Оформете малки топки и ги разтеглете между дланите си на фитил. Слепете краищата, за да се получат гевречета. Намажете със зехтин и поръсете с розмарин и сол. Пекат се 10-12 минути.