Ако се чудите какво да направите за десерт – не му мислете много. Направете бисквитена торта. Няма как да сбъркате в избора, защото нея всички я обичат. А и освен това заниманията в кухнята няма да ви попречат да прекарате повече време със семейството. Времето за приготвяне е не повече от 30 минути.

Ето какви продукти трябва да си набавите:

400 гр. обикновени бисквити  
1л. прясно мляко
60 гр. масло
1 пакетче ванилия
7 супени лъжици брашно
2 яйца
2 банана
8 супени лъжици захар
По избор: натрошени орехи, настърган шоколад, допълнително плодове.

Приготвяне: Разбъркайте яйцата заедно с брашното. Ако сте купили пастьоризирано прясно мляко, тогава е нужно само да го загреете на котлона, като предварително сте сложили и захарта в тенджерата. След като започне да ври, изсипете на тънка струйка сместа от брашно и яйца. Бъркайте докато се сгъсти и задръжте още няколко минути за да не мирише крема на сурово брашно. Отместете от огъня и добавете ванилията и маслото.

В тавичка (желателно е да е правоъгълна) залейте дъното с крема и разнесете равномерно. В купичка с топла, подсладена вода поставяйте една по една бисквитите, докато се запълни реда. Сложете пласт крем и поръсете с натрошени орехи. Повторете процедурата с бисквитите, след което отново крем. Тук сложете един пласт нарязани плодове по избор (аз слагам банани). Слагате отново орехи, крем, бисквити и пак крем. Накрая заглаждате повърхността и украсявате по желание с настърган шоколад, ядки, плодове.