.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Домашен течен шоколад с лешници

LadyZone.bg | преди 3 години
2111019703.jpg
От време на време е хубаво човек да се поглези.

Да си направим течен шоколад у дома се оказва също толкова лесно и приятно, колкото и приготвянето на сладко. Разбира се, за постигането на неподправения му вкус, е нужно присъствието на негово величество Лешника. Сладкарската сметана пък ще ви помогне да уловите онази плътна текстура.

Продукти за ок. 300 г течен шоколад
250 г лешници, печени и обелени
¼ ч.ч. неподсладено какао на прах
1 ч.ч. пудра захар
екстракт от 1 ч.л. ванилия
¼ ч.л. сол
2 с.л. зехтин (или краве масло по желание)
100-150 мл сладкарска сметана

Начин на приготвяне:
Поставете в блендер лешниците и смелете на ситно. Добавете останалите съставки и продължете да разбивате, докато сместа се хомогенизира.
За по фин и нежен вкус добавете 100-150 мл сладкарска сметана. Сместа трябва да е с мазна кремообразна консистенция. Ако е прекалено твърда, добавете още 1 ч.л. масло и разбъркайте, докато постигнете идеалната текстура.

Вземете буркан, поставете го в тавичка, с капачката до него, и го стерилизирайте за 20 минути при 140 градуса във фурната.
След това напълнете буркана с шоколада, затворете го и оставете да изстине. Консумирайте го при стайна температура. Съхранявайте в хладилник не повече от една седмица.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?