Приключваме сладоледената серия с нещо малко по-различно. Този път ледената прохлада няма да се гребе, а ще се пие със сламка.

Предлагаме ви вкусно динено смути по случай Световния ден на динята.

Смути e вид течна храна, която се е получила, след като продуктите са минали през миксер или пасатор. Рецептата ни днес е за охлаждащо динено смути, но не всички смутита са плодови и сладки. С тази техника може да направите и основното ястие от обяда си в течен вид и да го изпиете за не повече от 5 минути. Забавно е - спестявате и време, и дъвчене.

Смутито е особено предпочитано от суровоядците и вегетарианците, защото не съдържа храни, които те не приемат, а всички продукти в него са свежи.

Плодово смути може да се приготви от всеки плод. Като добавки могат да се използват ядки (или ядково мляко), подсладители - мед, кленов сироп, сироп от агаве, билки и др.

Нашето предложение е ароматно, вкусно и леко. Освен динята, в рецептата има прясно мляко, лед и фурми. В цялата й красота може да я видите, ако си принтирате поредната й дизайнерска страничката оттук.