.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Динена салата с маслини и сирене

Антония Михайлова | преди 7 години
Динена салата с маслини и сирене
Снимки: Thinkstock/Guliver Photos
Още едно интересно превъплъщение на динята

Както личи от заглавието, за четири порции са необходими четири неголеми резенчета диня, 150-200 гр маслини – несолени и обезкостени, една глава сладък червен лук и една голяма марула, добре измита и нарязана на тънки лентички. За лекия винегрет за заливка ще ни трябват 5 с.л. зехтин, 4 с.л. бял светъл балсамов оцет, една с.л. течен мед, фино смлян розов пипер, сол и сирене според предпочитанията ви - 300 гр.

И така, в началото е сиренето. Обливаме го с нежната и уханна марината от зехтина, балсамовия оцет и розовия пипер. Оставаме го да дремне 2 часа, но не в хладилника.

Динята, нарязана на кубчета и лука – на пръстенчета, размесваме и подреждаме върху кубчинката нарязана маруля, а отгоре добавяме маслините и маринованото сирене. Заливаме салатата обилно с винегрета.

Така измайсторена, динената салата е здраво мезе за гръцкото бяло вино Рицина, а защо не и за чашка Узо и дори Метакса.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?