Трудно е да си представим, че такъв сладкарски деликатес може да бъде диетичен, нали? Е, стига да не съдържа високо количество захар, той може да бъде също толкова вкусен, колкото и този по оригинална рецепта. 

Днес, залагаме на полезни и чисти продукти, които ще ни осигурят необходимите за организма фибри, протеини и витамини, а сладкият вкус е за удоволствие. 

#Необходими продукти за 4 порции

175 г ягоди
175 г малини
175 г боровинки
3 белтъка
175 г пудра захар
115 г цели бадеми (по желание)

#Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 200° С. Разпределете бадемите на дъното на четири купички. Измийте плодовете, отстранете дръжките от ягодите. След това разпределете горските плодове върху бадемите, така че да напълните с тях купичката до половината.

Разбийте с миксер белтъците до образуването на остри връхчета. Добавете половината от захарта и отново разбийте, докато сместа „заблести”. Изсипете и останалата половина. Разпределете целувчената смес върху горските плодове в четирите купички.

Печете във фурната около 15 минути. Извадете и оставете да се охлади за около 5 минути преди сервиране. Бъдете внимателни, защото плодът ще бъде изключително горещ!