Какво ще закусвате днес, или вече закусихте? Какъвто и да е отговорът, ние знаем, че всяка домакиня се нуждае от свежи идеи за готвене. Ето няколко, с които да намажете сутрешната ароматна, препечена филийка хляб.

Ягодово масло

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
За да си направите ягодово масло са ви нужни 5-6 средно големи ягоди, 4-5 с. л. меко масло, 2 с. л. захар и едно пакетче ванилия. Поставете всички съставки в блендер и разбойте до получаване на еднородна смес. Ако направите по-голямо количество, може да съхранявате в хладилника или във фризера.

Медено масло

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Всички знаем, че може да си намажем просто филийка с масълце и мед. Но... можем да си направим и медено масло. Вземете равни количества меко масло и мед, и ги разбийте в купичка
с помощта на вилица. Насладата от вкуса е още по-голяма.

Ябълково масло

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Вземете една средно голяма ябълка, обелете я и пасирайте, докато се получи пюре. Поставете в купа, подходяща за микровълнова и добавете няколко лъжици кленов сироп, супена лъжица лимонов сок и малко канела. Поставете в микровълновата за 15 минути. Преди намазване на филийката, трябва да охладите в хладилника.

Да ви е сладко!