Благородният натюрел на този сладкиш идва от сладко-киселото очарование, постигнато чрез съчетанието между пухкавата сладост на чийзкейк и нежно тръпчивия вкус на малини и червени боровинки.

Продукти за 6 до 8 порции:

1 ½ пакетчета бисквити
1 ч.л. канела
1 малко пакетче масло
3 яйца
3 пакетчета крема сирене (или сирене маскарпоне)
1 ч.ч. пудра захар
1 кофичка квасена сметана

За глазурата:
200 г пресни малини и червени боровинки
100 мл вода
2 с.л. захар
сокът на ½ лимон

Приготвяне:

Натрошете бисквитите на ситни трохи, добавете канелата, разтопеното масло и разбъркайте. Полученото ронливо тесто разстелете в кръгла форма с подвижни стени. За да се стегне хубаво блатът, поставете формата за около 10 минути във фризера.

Разбийте яйцата и крема сиренето с миксер до получаването на еднородна гладка смес. Прибавете захарта и сметаната и отново разбийте добре. Изсипете сместа върху бисквитената основа. Печете кейка в предварително загрята фурна около 30 минути.

Отделете няколко малини и боровинки за украса. Останалите прибавете към продуктите за глазурата и сложете сместа на котлона да заври. Оставете я да се сгъсти до консистенцията на гъст сироп. Охладете я за 15 минути, за да се сгъсти.

Накрая залейте изстинали чийзкейк със сиропа. Оставете сладкиша в хладилник за 1 нощ, за да се стегне добре. При понднасяне, свалете пръстена на формата и гарнирайте с отделените пресни малини и червени боровинки.

Очакваме с нетърпение да надзърнем и във вашите рецепти за мили и любими десерти на сладките страници в нашите форуми тук или тук ;)