Необходими продукти:

2 ябълки (червена и зелена)
2 мандарини
1 портокал
1 киви
100 г стафиди или зърна бяло грозде
половин грейпфрут
1 банан

тънки дървени пръчици

В дълбока стъклена купичка поставете половинката от грейпфрута с отрязаната част отдолу. Това ще бъде основата на букета, в която ще се забиват пръчиците. Начупете ги на различни дължини, за да се получи етажираност на букета.

На най-дългите клечки нанижете стафиди (или зърна грозде). На малко по-късите - парченцата мандарина.

Нарежете зелената ябълка на много тънки филийки. От тях с остро ножче изрежете полумесеци. Това ще са листата в букета. Поставете ги върху късите клечки и ги забучете в грейпфрута ниско долу.

Нарежете кивито на кръгчета и ги нанижете на клечка. Ще изглеждат като детска близалка.

С пластмасовите формички на цвете изрежете парче от червената ябълка. В средата му, с малка клечка за зъби, закрепете кръгче от кора от мандарина. Корите могат предварително да се захаросат, за да стават за ядене. Забучето ябълковото цвете го на върха на клечка. Ако нямате формички, може да използвате плод карамбола - той по природа си е звездовиден.

В основата, върху грейпфрута, подредете няколко дребни ягодки. Оставете ги с листенцата, за да може зеленото да придаде повече свежест.

Особеност на плодовия букет е способността му бързо да изчезва. Толкова е вкусен, че ще краси масата ви не повече от 10 минути, което не е характерно дори за най-малотрайните цветя. След него остават само дървени клечки и някоя и друга случайно търкулила се на пода стафида.