.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Бухтички с месо

| преди 8 години
Бухтички с месо
Бухтичките с месо са вкусно предястие, което можете да сложите на новогодишната си трапеза. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Вкусна рецепта за новогодишно предястие

Продукти за тестото:

500 гр. брашно
2 жълтъка
1 ч. ч. мляко
щипка сол
щипка захар
1 с. л. свинска мас

Продукти за плънката:

300 гр. свинска кайма
1/2 глава лук
щипка сол
щипка босилек
щипка червен пипер
1 яйце

За покритието:

4 домата
4-5 топчета моцарела

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява. В средата се прави кладенче. Добавят се жълтъците, щипка сол, 1с. л. свинска мас и щипка захар. Млякото се затопля за 30 секунди в микровълнова печка. Всичко това се добавя към купата с продуктите.

Омесва се тесто. Оформя се на топка. Увива се в свежо фолио.

В пластмасова купа се слага мляното месо. Добавят се щипка сол, щипка сух, стрит босилек, щипка червен пипер и настърган на ренде лук. Чуква се яйцето. Омесва се каймата.

Тестото се разточва на кора с дебелина 5 мм. Режат се квадрати с големина 10 х 10см. В средата се слага по 1 ч. л. от плънката. Загъват се на триъгълници. По края се притискат плътно с пръсти.

Пържат се в силно сгорещено олио. После се изваждат и се отцеждат от мазнината. Подреждат се в тавичка. Върху тях се слагат нарязани доматени кръгове. Най-отгоре се подреждат кръгове моцарела. Запичат се само на горно печене, докато сиренцето хване характерната златиста коричка.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?