Продукти:

1 франзела
зехтин

телешко бонфиле
1 глава лук
1 домат

3-4 средно големи картофа
10 г масло
20 мл прясно мляко

черен пипер, сол

Приготвяне:
Нарежете телешкото месо на малки парченца. Задушете го в нарязаните лук и доматки. Целта е бонфилето да омекне и да се овкуси от зеленчуците. Когато е почти готово, добавете малко сол и черен пипер.

Сварете картфите в леко подсолена вода. Обелете ги и ги намачкайте на пюре. Докато са още горещи, ги смесете с маслото и млякото. Подправете с черен пипер. Ако е нужно добавете още сол.

Нарежете франзелата на тънки кръгчета и ги намажете с малко зехтин. Запечете ги за 7 минути във фурна на 180 градуса с вентилатор.

Наредете хлебните хръгчета в плоска тава. Върху тях аранжирайте парче телешко и малко картофено пюре. Може да го оформите като розичка с кухненски пош или хартиена фуния с накрайник. Отгоре полейте с малко от соса на телешкото.