Това е една от най-харесваните ни рецепти – комбинацията от сладък рожков, богат кокос и сочни фурми е достойна за всеки любител на здравословните лакомства. Рожков на прах може да намерите в магазините за здравословно хранене, има вид и консистенция на какао. Познат е и като керъб. 

Необходими продукти за 30-40 бонбона в зависимост от големината:

1 чaена чаша фурми и стафиди (смесени)
1/2 чаена чаша разтопено кокосово масло (може и какаово или краве)
1 1/2 чаена чаша брашно от рожков (керъб)
2 шушулки кардамон
кокосови стърготини за овалване

Махнете костилките на фурмите и почистете дръжките и шапчиците им. Нарежете ги ситно и ги смесете със стафидите. Накиснете ги в топла вода за 30 мин. Междувременно разтопете кокосовото масло и счукайте шушулките кардамон за да извадите и стриете семенцата. Отцедете сушените плодове, пасирайте ги и ги смесете с маслото и брашното от рожков. Добавете и кардамона и смесете енергично.

Пригответе си дълбока чиния за овалване и поставете в нея кокосовите стърготини. С ръка, оформете топчета от сместа, оваляйте ги в кокос и ги съхранете в хладилник до сервирането. Може да поставите всеки бонбон в опаковка и да изненадате приятел с вкусен подарък.

Със съдействието на www.artofrealfood.com