Казват, че виното прави хората по-умни. Че една чаша се равнява на час във фитнеса. Истината е, че на празниците се пие много вино. А друга истина е, че виното може и да не ни направи по-умни, но със сигурност ще ни усмихне. Стига да пиете добре подбрано вино, в добре подбрана компания. А предстоящите коледни празници предразполагат и към двете.

Прекалено сте си скъпи, за да пиете евтино вино!

Това в никакъв случай не значи да не пиете домашното вино на баща си или дядо си. Няма нищо по-зашеметяващо (в най-добрия смисъл на думата) от онова лудо, диво, първично и необлагородено вино, което се бунтува с старата бъчва в мазето; което най-старият член на семейството налива в каната на празника, а после щедро сипва в чашите.

Но когато избирате вино от магазина, не забравяйте да обърнете внимание на следното:

- купувайте вино от специализирани за това магазини. Само там могат да ви предложат истинско гроздово вълшебство, а не просто търговски продукт.
- изберете виното според повода, хората, с които ще го споделите, храната, с която ще го консумирате. Така наистина ще се насладите максимално на магията и вкусовите му качества.


От качествено вино никога няма да ви боли глава!

Технически погледнато - виното е произведено от плодове. А плодовете са полезни!