Продукти за 16 парчета:

2 пакета бишкоти
400-600 цедено кисело мляко
1 ч.ч. захар
1 голям банан
2 белтъка
кората на 1 лимон

Приготвяне:

Пасираме млякото с половината от захарта и банана. Половината от бишкотите нареждаме в тава и намазваме с получената млечна смес. Отново редим пласт бишкоти и пласт крем. Оставяме сладкиша в хладилника да се охлади. Междувременно разбиваме белтъците с останалата захар и с получената белтъчна смес гарнираме цялата торта отвън. Поръсваме с фино настърганата лимонена кора. Накрая поставяме на изпитание търпението на малките лакомници, като връщаме десерта в хладилника за още около 1 час.

Виж още сладкиши с бишкоти:

Торта Малинено сърце >>

Тирамису, моя любов!

 

Очакваме вашите вкусни допълнения, изменения, идеи или предложения на кулинарните странички на нашите форуми тук или тук...