.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Бавно печени доматчета

Галина Толкингтън | преди 8 години
Бавно печени доматчета
Снимка: Галина Толкингтън
Ако имате излишни домати под ръка и се чудите как да ги оползотворите, предлагаме ви нежен и изпитан метод за тяхното приготвяне.

Ако имате излишни домати под ръка и се чудите как да ги оползотворите, предлагаме ви нежен и изпитан метод за тяхното приготвяне. Бавното изпичане концентрира вкуса им, позволява да се усвои ценния за здравето ликопен и предлага нов начин да добавите дълбок и опушен аромат на ястията с домати.

Какво ви е нужно?

2 кг ситни домати

морска сол и пипер на вкус

1 с.л. зехтин

Загрейте фурната до 150 градуса. Разполовете доматите, наредете ги в тавичка и поръсете със солта и пипера.  Печете 2 – 2 ½ часа докато доматите добият карамелен вкус. Така получените домати може да съхраните в хладилник до 5 дни или да вакуумирате като домашна консерва и да използвате през зимата.

Бавно печените доматчета може да използвате за гарнитура на бели меса и риба, бяло сирене, като съставки в сосове за паста, в сандвичи, като топинг за пица или добавка в богата крем супа. Авторите на "Изкуството на истинската храна" препоръчват печените домати по време на пости и като част от стриктни зеленчукови режими. Техният фаворит е сервирането на доматчетата върху 100% овесени бисквити.

Със съдействието на www.artofrealfood.com

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?