.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Бърз рибен пирог

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110392948.jpg
Рецепта с риба за Благовещение

На Благовещение (25 март) и в последната неделя от Великия пост (Цветница) се разрешава да се яде риба. Затова предлагаме една подходяща рецепта за днешния ден на Благата Вест.  

Бърз рибен пирог

500 г многолистно (замесено с маргарин) тесто

500 г прясна тлъста риба (скумрия)

2 глави лук

½ ч.ч. ориз

½ к.ч. пресен копър

½ к.ч. олио

черен пипер

Оризът се сварява до готовност в солена вода. Излишната течност се излива и се оставя да изстине. Обезкостената риба се нарязва на парчета и се разбърква със сол, черен пипер и ситно нарязан копър. Лукът, нарязан на ситно се запържва.

Тестото се разделя на две равни част и се разточва на два кръга с дебелина около 1 см. По-големият кръг се поставя в намазана с олио тавичка. Изсипва се на равномерен пласт оризът и се поръсва с 1 с.л. олио. Върху ориза се изсипва лукът, след него рибата. Отгоре се покрива с по-малкия кръг и краищата на на двата блата се защипват. По средата се пробива отвор, за да излиза парата. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С градуса за 30-40 минути.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?