Нещо вкусно за лятото, когато прасковите са в изобилие. Предложение, с което можете както да се поглезите, така и да вкарате в употреба прасковите в хладилника. Този десерт е лесен, бърз, вкусен. И карамелен. Карамелено-прасковен! 

#За 8 порции са ви необходими 500 г. праскови, 1 1/2 ч.ч. кафява захар, 4 яйца, 1 ч.ч. брашно, 100 г. масло и малко бакпулвер и канела. В тава за печене карамелизирайте една ч.ч. от захарта, а върху нея наредете резени праскови. След това нарежете тънки парченца масло и ги разпределете равномерно върху прасковите. За сместа ще използвате яйцата, останалата захар, брашното и бакпулвера. 

#Счупете яйцата, като разделите жълтъците и белтъците в два различни съда. Жълтъците разбийте добре със захарта, брашното и бакпулвера, а белтъците миксирайте докато станат на сняг. След това ги изсипете при другата смес и бъркайте (но не с миксер или пасатор) до получаване на хомогенна структура.

#Загрейте фурната на 180 градуса. Изсипете получената еднородна смес върху карамелизираните праскови и печете сладкиша около 35 минути или до готовност на тестото. След като извадите десерта, го изчакайте да се охлади и го обърнете в чиния с достатъчно голям диаметър така, че прасковите да останат отгоре. Поръсете с малко канела за разкош и консумирайте с удоволствие в компанията на чаша капучино следобед или пък с бяло вино след вечеря. Добър апетит!