Това е един от най-лесните десерти. Препоръчваме да се направи с бисквити „Закуска”, защото са по-дебели, а и не толкова „дървени”, колкото някои обикновени бисквити. Киселото мляко е добре да бъде с масленост поне 3,6%.
Сладкото, разбира се, е най-добре да бъде домашно.

Начин на приготвяне
Разбийте киселото мляко, докато е още в кофичката (за всеки случай – над мивката). Разлейте тънък слой по дъното на тавичката (правоъгълна, а не кръгла, за да се нареждат по-лесно бисквитите). Наредете слой бисквити и полейте с мляко. Сложете дебел слой сладко (или конфитюр). След това отново бисквити и мляко. Ако ползвате сравнително дебелите бисквити „Закуска” – това е достатъчно. Ако работите с по-тънки – сложете още един слой бисквити.
Поръсете отгоре с орехи (ако са печени, още по-добре). Покрийте тавата с някакво фолио и я оставете в хладилника за поне половин час.

Този десерт можете да си го сглобите набързо и в купичка, непосредствено преди изяждането му, но горният метод има следните предимства:
- Когато уцелите пропорцията на продуктите, която ви допада най-много, ще имате винаги постоянен резултат (докато в купичката всичко е леко хаотично).
- В хладилника десертът изстива добре, а и се хомогенизира. Бисквитите се напояват добре с млякото и сладкото.