Необходими продукти

700 гр. свинско месо, 700 гр. телешко месо, 600 гр. пилешко месо, 150 гр. сланина, 400 гр. кървавица, 2 бр. кисели зелки, червено вино,  тесто за замазване

Начин на приготвяне

На дъното на пръстен гювеч се слагат 3-4 цели зелеви листа. Отгоре се нареждат зелеви сармички, направени с парченца свинско и телешко месо. Покриват се с пласт от ситно нарязано кисело зеле. Поръсва се с червен пипер и част от нарязаната на парчета сланина. Отгоре се слага нарязаното на хапки телешко месо, още един пласт кисело зеле, червен пипер и сланина. После се поставя свинското месо, пласт кисело зеле, пилешкото месо, пласт кисело зеле. Отгоре се слага кървавицата, нарязана на едри парчета. Слага се виното и вода до средата на съда. Затваря се с капак и се замазва с тесто. Поставя се във фурната и се пече на умерен огън 3 часа. В началото фурната трябва да е по-силна, докато ястието заври, след което се намалява.