Колко да е лесно да се приготви една баница? За мама, може би, е така, но за нас - начинаещите, млади chef готвачи всяка рецепта е предизвикателство. Да, дори и баницата ни се струва сложна. Затова днес преговаряме, като същевременно иновираме... нали сме съвременни домакини. Харесваме бързите, вкусните и лесните ястия. Ако те имат и вкуса, който мама успява да придаде ще сме уцелили десетката. 

Нужните продукти:
1 пакет кори за баница
1-1/2 ч.ч. прясно мляко
200 г сирене
200 г спанак
3 яйца
зехтин
сол

А за млечна салата са нужни: 
1-2 краставици
1 кофичка цедено кисело мляко
2-3 с.л. майонеза
½ връзка копър
50 г орехи

Начин на приготвяне:
Нарежете спанака и го задушете в тиган с малко зехтин.
Оставете го да поизстине и го смесете в купа с яйцата, млякото и сиренето.
Разпределете от плънката върху две кори, завийте на руло и след това на охлювче (ако така ги предпочитате).
Изпечете ги в намазан със зехтин грил тиган на среден огън под капак, след това ги обърнете да се изпекат и от другата страна и махнете капака.
За да направите салатата обелете краставицата, нарежете я на ситно и я смесете с цеденото кисело мляко, майонезата, наситнен копър и сол.
Разбъркайте и поръсете със запечени орехи.
Сервирайте изпечените банички с млечната салата.