#Продукти за 18 порции
4 средно големи банана
4 с.л. мляко с мини парченца шоколад (шоколадов чипс)
Тавичка с 18 гнезда за мини мъфини (или 3 тави с по 6 гнезда)

#Как да го приготвим
Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета. Поставете ги в чиния във фризера в продължение на най-малко два часа.

След като ги извадите от фризера, оставете ги няколко минути на стайна температура, за да може леко да се размразят. Вземете тиган с гнезда за мъфини, при възможност 18. Напръскайте леко със спрей за готвене.

Поставете бананите в кухненски робот или високоскоростен блендер и ги пасирайте до образуването на гъста кремообразна консистенция, наподобяваща тази на сладолед. Това може да ви отнеме няколко минути.

Гребнете с 1 с.л. от шоколадовите парченца шоколад и ги поставете на страна. Останалите поръсете върху банановия сладолед и размесете добре.

Всяко едно от гнездата напълнете с банановата смес. Накрая всяко от тях поръсете с отделените настрана шоколадови парченца.

Замразете за най-малко един час.

Отделете десертите от гнездата с помощта на нож за масло. Оставете да се размразят за няколко минути и се наслаждавайте!