Пъпеш с прошуто

пъпеш
Разрежете пъпеша на две половини. Едната половина издълбайте, а от другата с метална лъжица за оформяне на топчета направете около 10-15 бройки. Друга част от плода нарежете на правоъгълни парчета. Всяко от тях завийте с парче прошуто. По желание може да го замените с шунка или бекон. Наредете ги в издълбаната половина от пъпеша. Средата й запълнете с топчетата от плода. Комбинацията от месо и плод е особено приятна и екзотична.

Плодова кошница

плодова кошница
Отново разделете плода на две. Корите на едната част оформете с остър нож на вълни. Напълнете с вътрешността на пъпеша, малини, ягоди и други плодове по желание.

Пъпешова салата с авокадо

салата
Нарежете пъпеша на дълги резени. Добавете рукола, авокадо и чери домати. Поръсете с пармезан и орехи. По желание добавете лимоново-меден дресинг.

Сладолед от пъпеш

сладолед
Нарежете пъпеша на парченца, поръсете ги със захар и сложете на котлона до разтопяване на захарта и омекване на плода. Пасирайте и смесете пъпешовата смес с пълномаслено кисело мляко. Добавете едно прахче ванилия за повече аромат. Сипете в кутия и замразете във фризера. Оформете малки топчета с леко затоплена лъжица и ги аранжирайте в чаша.

Корнфлейкс с пъпеш

закуска
Добавете малки парченца пъпеш към закуската си с корнфлейкс. Това ще й придаде приятен тропически аромат и вкус.

Плодови шишчета

шишчета
Нанижете на дървени шишчета резенчета от различни плодове. Тази визия ще ги направи доста по-забавни за ядене и така дори злоядите деца ще хапнат плодове. Шишчетата може да запечете и на барбекю. Пплодовата захар ще се карамелизира и ще станат още по-вкусни.

Конфитюр от пъпеш

конфитюр
Конфитюр от пъпеш може да си направите както се прави конфитюр от който и да е друг плод. Нарежете го на парченца и сложете да ври заедно с вода и захар, в количества според желанието ви за сладост. За повече аромат може да добавите пръчица канела и листенца мента. Варете, докато захарният сироп се сгъсти.

Плодова газирана вода

вода
Добавете няколко парченца пъпеш в чашата си с газирана вода. Това ще й придаде лек плодов аромат.

Пъпешов шейк

шейк
Разбийте в пасатора няколко парчета пъпеш, заедно с прясно мляко и сметанов сладолед. Вместо сладолед, може да използвате и кубчета лед. Сипете сместа в чаша и декорирайте чашата с парченце плод.