Спазването на пропорции 1:1 в комбинацията между отделните плодове и зеленчуци на тук поднесените коктейли е препоръчително, но не и задължително. Съчетаването на вкусове при някои от тях поднесените са необичайни, но не и случайни. При всички случаи ще се насладите на един изящен и завладяващ вкус, който всеки един от тях притежава:

1.Пикантен доматен коктейл с моркови

Обелете и изчистете доматите от семената. Нарежете на тънки кръгчета морковите. Поставете в блендера 1 люта червена чушка, доматите, морковите, разбийте и...пикантният коктейл с богато съдържание на витамини А и В е готов.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

2. Коктейл от спанак и киви

Сокът от киви и спанак е чудесна комбинация, притежаваща особено благотворно въздействие върху костната система на подрастващия организъм. Кивито успешно замаскира не особено любимия за мъниците вкус на спанака. Ако пък добавите бадемово или соево мляко към съставките, коктейлът ще придобие още по-нежен и мек вкус и аромат.

Почистете спанака от стъблото. Кивито обелете и нарежете на парченца и всичко поставете в блендера. Добавете бадемово или соево мляко и разбийте.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

3. Коктейл от портокали и спанак

Спанакът оказва облекчаващо главоболието въздействие. Портокалът пък омекотява и тушира горчивия вкус на спанака.

Отстранете стъблото на спанака и го почистете. Почистете семките и кората на портокала. Всичко това поставете в блендера с малко вода и разбийте.

Снимка: 100ingredients.com

4. Пикантен коктейл с манго и ананас

Лютата чушка в комбинация с мангото запазва високото съдържание от витамин Е. Резултатът е коктейл с превъзхоен вкус и аромат, особено благотворен за добрата циркулация на кръвта. Сладостта на мангото и сочността на ананаса успешно тушират и омекотяват лютивината на чушката.

Почистете и измийте чушката, мангото и ананаса. Нарежете ги на парченца. Поставете всичко в блендера и разбийте.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

5. Коктейл от сладка чушка и ягоди

Великолепен и богат на витамин С коктейл може да получите, като смесите и разбиете в блендер сладка чушка и ягоди. Резултатът е – естествен имуностимулант с превъзходен вкус и аромат.

Почистете ягодите и ги измийте. Измийте и червените чушки. Поставете всичко в блендера и разбийте.

6. Млечен коктейл с ябълки и броколи

Един чудесен коктейл, който запазва високото си съдържание на витамини и минерали. Този сок е особено подходящ за деца, които не обичат броколи.

Измийте броколите и ябълките. Почистете ябълките от семената. Сложете всичко в блендера, добавете прясно мляко и разбийте.

Снимка: themogulmom.com

 

7. Млечен коктейл с домати и ягоди

Чрез комбинацията на доматен сок с ягоди и кисело мляко се постига невероятен вкус. Този коктейл се отличава с високото си съдържание на витамин C и запазва всичките си полезни хранителни вещества. Ягодите може да замените с ябълки.

Почистете и измийте доматите и ягодите. Сложете в блендер, добавете кисело мляко на вкус и разбийте.

 

8. Класически коктейл от моркови и портокали

Морковът и портокалът са парфактната класическа комбинация за постигане на гладък вкус и нежен аромат.

Нарежете моркова на тинкъ колелца, обелете и отстранете семките на портокала и сложете в блендер. Разбийте и воала – свежият и ободряващ коктей, сладък, сочен и богат на витамин С, е пред вас.


 

Още лесни рецепти за превъзходни коктейли и смутита:

10 възхитителни смутита за децата >>

Защото зеленото смути е толкова добра идея >>

Смути с люцернови кълнове >>

Коктейл "Александър" >>

Коктейл "Портокалов цвят" >>