Пълнозърнести хлебчета а ла "Маргарита"

За 4 порции:
Разрежете по дължина 4 пълнозърнести черни хлебчета и наредете отгоре нарязани на кръгчета 2 домата. Поръсете с чубрица, босилек и настърган кашкавал. Запечете във фурната за няколко минути, докато кашкавалът се разтопи. Поднесете с гарнитура от краставици и чушка, нарязани на лентички.

 

Запеканка с извара, маслини и домати

За 4 порции:
Смесете в блендер 4 яйца, 100 г твърдо сирене и 600 г сметана. Излейте сместа във форма за печене, сложете отгоре 4 малки домата на кубчета и 20-ина нарязани маслини. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна 20 минути.

 

Салата с бяло пилешко месо

За 4 порции:
Накиснете 600 г пилешко филе в 1 л вода, подсолена със 100 г морска сол и оставете в хладилник за 2 часа. След това измийте месото, подсушете със салфетка и запечете филето в тиган от двете страни до златисто. Направете дресинг от 250 г кисело мляко и няколко стръка ситно нарязан магданоз. Поднесете пилешкото филе с млечния сос и гарнитура от 200 г накъсана зелена салата и 2 домата, нарязани на кубчета. 

 

Забулени яйца по манастирски

За 4 порции:
Сложете на котлона ок. 2 л вода и когато заври, добавете 1 с.л. оцет и намалете огъня. Счупете в отделни купички 8 яйца и внимателно ги пуснете в горещата вода. Оставете ги да се забулят около 3-4 минути, извадете с решетъчна лъжица и отцедете. Разполовете 4 пълнозърнести хлебчета, препечете ги леко и поставете върху всяка половинка по резенче бекон и 1 забулено яйце. Поднесете с пресни зеленчуци.