Поднасяме ви три вълшебни благини - екзотична салата, чийзкейк и... коктейл. И всичко това с неподражаемото очарование и вкус на нар...

Картофена салата с пъпеш и нар

Продукти за 4 порции:
4 сварени картофа
3 с.л. зрънца нар
½ пъпеш
½ глава червен лук
3 с.л. орехови ядки
За дресинга:
сок от ½ лимон
2 с.л. сок от нар
60 мл зехтин
½ ч.л. мед
сол и смлян черен пипер на вкус

Чийзкейк с праскови и нар

Продукти:  
3 нара
4 праскови
200 г бисквити
100 г краве масло
3 с.л. захар
500 г крема сирене
1 кофичка подсладено кондензирано мляко
8 г желатин

Приготвяне:
Натрошете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло и със захарта. Сложете във форма за печене с диаметър ок. 26 см. Печете блата на 180 градуса не повече от 15 минути. Крема сиренето и кондензираното мляко разбийте с миксер. Към него прибавете обелените и намачкани праскови и отново разбийте с миксер.
Как да отделите лесно зрънцата на нара? Разрежете нара на две половини и с лъжица почуквайте над купа с вода. Зрънцата ще паднат на дъното, а на повърхността на водата ще изплува бялата мембрана. Претрийте през цедка 2/3 от зрънцата, за да се отцеди сока им в купа, след което изстискайте през марля. Сипете сока в крема и разбъркайте.

Накиснете желатина в 2 с.л. вода. След като набъбне разтворете в малко гореща вода. Сипете го в крема, разбъркайте и излейте желатиновия крем блата във формата. Отгоре поръсете останалите зрънце нар, оставете чийзкейка в хладилник за няколко часа и поднесете.

Коктейл от нар и шампанско

Продукти за 1 коктейлна чаша:
1 бучка кафява захар
сокът от 1 нар
½ ч.ч. сухо шампанско
зрънца нар
листенца прясна мента
резенче лимон

Приготвяне:
Поставете бучката захар на дъното на чаша за шампанско. Изсипете сока от нар над него, а след това и пенливото шампанско. Преди да поднесете, декорирайте с няколко зрънца нар, листенца мента и резнчето лимон.