Преди да замразявате дълбоко продукти във фризера, трябва да имате няколко неща предвид. Първо – замразяването във фризера променя изцяло текстурата и вкусовите качества на продуктите. Второ – дълбокото замразяване на храни с високо водно съдържание никога не е добра идея. В това число можем да сложим плодове и зеленчуци като краставици, диня и т.н. Трето – същото се отнася и за кремообразните продукти като йогурт, крем карамел, кисело мляко. При замразяването съставките им се разделят, а при размразяването няма как да очаквате те отново да са в първоначалния вид.

10 неща, които не трябва да съхранявате в хладилника>>

Затова, ако имате възможност, никога не замразявайте дълбоко следите продукти:

 

Зеленчуци


Списъка вече започнахме в горните правила – начело на него са краставиците, целината, лукът, чушките (особено зелените), зелената салата, картофите, зеле, репички

Зелените зеленчуци, които помагат в борбата с килограмите>>

Плодове


Ябълки, грейпфрути, грозде (освен, ако не планувате да го ядете замразено – много хора го предпочитат по този начин), лимони, портокали, диня, лайм

Сезонът на мушмулите>>

Млечни продукти


Йогурт, кашкавал, крема сирене, крем карамел, яйца, майонезадресинг за салата, сметана

Кремообразна разядка с босилек>>
 

Подправки и билки


Магданоз, босилек, див лук и други сухи подправки

 

Рибени хапки с джинджифил>>