.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Прах? Предотвратете появата му

| преди 7 години
Прах? Предотвратете появата му
Не забравяйте, когато почиствате да избършете праха от най-горния рафт на секциите. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Появата на прах два дни след основно чистене е още един от истинските кошмари на домакинята.

Излъскали сте цялото си жилище преди 2 дни, а вече има прах по пода, по мебелите, секциите и цялата покъщнина. Това е още един от кошмарите на домакинята. Няма формула, с която да се преборите с него, но съществуват няколко трика, които ако приложите ще запазите дома си за по-дълго чист.

Когато не проветрявате помещението, просто затваряйте прозорците и вратите. Така ще предотвратите навлизането на мръсни частици, смог и всичко, което има опасност да влезе в дома ви.

Добре е да имате комарници на вратата на терасата и прозорците, които се отварят . В малка или голяма степен те няма да позволят на по-големи частици нечистотии да проникнат в жилището.

Тупайте по-често завивките и одеялата. Сгъвайки някои от тях, когато са непотребни, всъщност разнасяте влакна, косми и прах, полепнали по тях.

Не забравяйте, когато почиствате да избършете праха от най-горния рафт на секциите, който в повечето случаи е недостъпен заради височината. Така ще избегнете попадането й от горния рафт на секцията върху други мебели в помещението, които вече са почистени.

Сигурни сме, че вие сте съвременни домакини, които ползват прахосмукачка, но все пак следващия съвет е за тези от вас, които все още ползват метлата, като средство за почистване. Не ползвайте добрата стара метла, защото тя просто ви прави лоша услуга, вдигайки праха от пода върху мебелите.

Разбира се, че прахът няма да изчезне следвайки тези правила. Има обаче голяма вероятност следващото чистене вместо да е утре, да бъде отложено за след няколко дни.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?