Почистваме медни съдове с кетчуп
Имате медни съдове, които с течение на времето са потъмнели и загубили от блясъка си? Решението е кетчуп – изсипете малко върху суха кърпа и втривайте в повърхността на меда. Изплакнете с хладка вода и подсушете с кърпа.

Измиваме мръсни ръце с овесени ядки
Ръцете ви са мръсни, ама, наистина мръсни и обикновеният сапун за ръце не върши особена работа. На помощ идват фините овесени ядки. Размесете ги с малко вода, докато се получи каша и започнете да имитирате движения все едно си мието ръцете. Ще се учудите от резултата.

Почистваме дъното на вази с ориз
Със сигурност всяка домакиня вижда голям зор с почистването на вази с тясно гърло, които винаги остават замърсени на дъното. Решението е ориз. Напълнете ¾ от вазата с топла вода и добавете супена лъжица суров ориз. Запушете гърлото на вазата с ръце и разклатете добре. Изплакнете.

Почистваме градинарските принадлежности с черен чай
Силно замърсените градинарски принадлежности като малка лопата и други, можете лесно да почистите с помощта на чай. Сварете няколко кани силен черен чай. Оставете да се охлади и изсипете в кофа. В нея накиснете мръсните пособия. След няколко часа изплакнете и подсушете. Използвайте ръкавици.

Почистваме старите свещници с глицерин
С глицерин лесно можете да почистите парафина от стари свещници. Първо изстържете добре по-едрите частици, след което върху памук изсипете малко от глицерина и търкайте до получаване на задоволителни резултати.

Почистваме петна на килима с царевично нишесте
С него лесно можете да премахнете остарели петна по килима, както и петна от мастило. Смесете с малко вода до получаване на каша и оставете да престои на проблемната зона за 1-2 часа. Почистете с парцал и прахосмукачка.

Почистваме картини с хляб
Ако искате да почистите от прах стара картина, нарисувана с маслени бои, вземете малко от средата на филия бял хляб и внимателно оберете наслояванията от прах по нея. Това е най-безопасният и щадящ домашен метод за почистване на картини.