.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Новите тенденции и старите традиции по Коледа

| преди 8 години
Новите тенденции и старите традиции по Коледа
Коледната украса може да направи празника ви още по-светъл. Снимка: Thinckstock/Guliver Photos
Тази Коледа изключително модерни са цветните тапети

Универсалният съвет, който е добре да последвате, за да разнообразите Коледата си, е да измисляте все нови и нови теми за празника - работилницита за подаръци на дядо Коледа, Рождеството, белите зимни пейзажи...

Акцентът на предстоящата Коледа са цветните тапети с празнични мотиви, които можете да поставите на различни места в дома си, върху мебели и дори по прозорците.

Не забравяйте и свещите. Изберете такива в различни форми и ги разпръснете навсякъде из дома си, за да изглежда той по-светъл и празничен.

Много семейства обаче не приемат новите тенденции и стриктно се придържат към традициите, предавани от поколение на поколение.

Първите пазари за коледни декорации датират още от 16 век. Те отварят врати най-напред в Германия. Първоначално за украса са използвани основно храни като корабийки, медени питки и др.

Два века по-късно хората започват да внасят коледния дух в домовете си с изработването на фигурки от цветна хартия, свещи, плодове.

Ангелчетата стават част от коледния интериор след 1880 г. Макар че се свързват главно с християнската вяра, те не са чужди и на хората, изповядващи будизъм, юдаизъм, хиндуизъм и дори ислям.

Коледните топки се използват за украса още от преди 300 години. Топки от пластмаса и стъкло, на каквито се радваме и до днес, са направени за първи път в Германия.

Декорирането на коледното дръвче със свещи е традиция, която датира още от 16 век - времето, когато за първи път семействата са започнали да поставят елхички в домовете си.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?