Ентусиазмът от избора на подарък не винаги се предава от подаряващия на получаващия. Размерът, цветът, формата, моделът или функционалностите не винаги отговарят на нашите очаквания. Затова е по-добре да реализираме няколко идеи, с които да намерим нови собственици на предметите, които ще им се радват истински.

Продажба в интернет
След празниците онлайн магазините отчитат известен ръст в продажбата на дрехи и дребни електроуреди. Това основно се дължи на желанието на собствениците на подаръците да се отърват от тях и едновременно с това да спечелят и малка сума пари, Това не е никак лоша идея, имайки предвид, че всичко, което сте получили на Коледа е ново и неупотребявано. Така имате по-голям шанс да му вземете по-добри пари. Естествено, бъдете подготвени за въпроси от типа: „А, къде е тиганът, който ти подарих за Коледа, не го ли използваш?”

Дарете ги на наистина нуждаещи се
Получихте ли дрехи, които са ви малки, големи, или просто не са ви по вкуса? Убедени сме. Вместо да си стоят в гардероба може да ги изпратите в дом за сираци. Там със сигурност няма да имат никакви претенции относно цвета или материята, а ще приемат вашия жест за мила постъпка.

Организирайте Swap Party*
Тези партита са много популярни в Англия. Хората канят свои приятели на купон, на който всеки трябва да донесе определен минимум предмети подаръци (например, могат да са три на брой, може и повече, но в никакъв случай по-малко). Те трябва да са в добро състояние – дрехи, аксесоари, електрически уреди, бебешки принадлежности и т.н. Причината поради която хората не ги искат е, че или не са техният размер, цвят и модел, или вече имат подобно нещо в кухнята, гардероба и т.н. Идеята е техен приятел да се сдобие с подарък, който е подходящ за него, и на който ще се радва истински. В замяна останалите получават същото. Когато някой „купува” подарък от друг на партито, той трябва да му даде символична сума, примерно едно левче. И всяка вещ ще се търгува на първоначално обявената скромна сума. За да е по-весело, домакинята може да се подготви с напитки, бисквити и други лакомства.

Преподарете на някой, който ще се зарадва
Знаем, че това не винаги е най-добрата опция, но е по-добра от алтернативата блузата, обеците, електроуредът... да останат в някой ъгъл в дома ви и да събират прах. Единственото изискване е човекът, който ви е подарил подаръка да не се познава с този, на когото ще го подарявате, за да не се получи кофти ситуация.

Задръжте подаръка, за да го поднесете догодина
Тогава всички ще са забравили кой какво е подарявал за миналата Коледа. Задръжте подаръка в оригиналната опаковка и ще имате готов за следващата!
 
*Swap Party - swap от английски означава разменям, т.е. парти, на което си разменяте нещо