Съвременната домакиня не е това, което бе преди. Уверена, организирана, модерна, тя е новото олицетворение на успяла жена. 

#Да следим как децата ни растат 
В качеството си на домакиня, вие сте винаги на разположение на детето си. Постоянната работа отнема възможността да виждаме как децата ни растат. Като домакиня, това няма как да ви сполети. Много жени по света нямат избор и са принудени да тръгнат на работа възможно най-скоро след раждането на детето си. Те се нуждаят от финансовата възможност да се грижат за него. Ето защо, ако сте достатъчно привилегировани със съпруг, партньор или семейство, което е финансово обезпечено, възползвайте се от предимството да сте близо до своето дете.

#Да прекарваме повече време с тях
Ако сте свободна, вие спокойно може да отделите време да отидете с детето си на място, което би се оказало полезно за неговото развитие както в духовен, така и във физически план, да го запишете например на танци, на школа по рисуване или на конкретен спорт. Обогатяването и развитието на детето е дълг на всеки един родител. 

#Да обръщаме внимание на здравето си
Повечето от работещите жени на средна възраст страдат от едно или повече заболявания (диабет, болки в гърба, мигрена, щитовидна жлеза, хипер напрежение и т.н.). От друга страна, дамите, които прекарват по-голяма част от времето си вкъщи, са по-здрави и щастливи. Когато сте освободени от всякакъв вид ангажименти спрямо работодатели, вие имате възможност да отделите време и за себе си – да се запишете на йога, на танци или на каквото ви е на сърце и на душа, да правите нещата, които обичате и за които винаги сте копнеели.

#Да не си под стрес
Една от най-честите причини, поради които много бракове се разрушават, е постоянният стрес. Проблемите в работата често пъти рефлектират и върху отношението ни към партньора и децата ни. Ние ставаме изнервени, припряни и неспокойни – всичко това дава отражение и върху съзнанието и поведението на най-близките ни хора. Непрекъснато гоним крайни срокове и в края на краищата губим най-важното – здравето. Безспорно животът у дома ни спестява хиляди грижи и проблеми, които можем да си навлечем извън неговите стени. Стресът е значително по-малък, а хората, които обичаме – по-щастливи и усмихнати.

#Да работим от дома
Ако сте решили да се откажете от постоянната работа на трудов договор, която е обвързана със спазването на определено работно време, с графици по задължение и т.н., а искате да разполагате и определяте сами свободното си време, може да го направите, като потърсите работа, която да ви даде възможност да печелите и от дома. Парите могат и да бъдат по-малко, отколкото при постоянната работа, но определено ще изпитвате по-малко стрес и ще разполагате с повече време за себе си и най-прекрасното – семейството си.

#Да имаме повече време за семейната организация
Домът ви ще се превърне в по-хубаво, по-чисто и организирано място. На работещата жена едва ли й остава много време за това, особено след дългия и тежък работен ден. Но при вас нещата не стоят така. Вие разполагате с цялото свободно време на света и е крайно време да обърнете заслужено внимание на своя дом, да го превърнете в красив оазис, в уютно кътче за радост и отмора.

#Да се наслаждаваме на любимо хоби
Ако има нещо, което винаги сте искали да правите, било то изкуство или занаят, сега е време да му се отдадете. Не сте обвързани с никакви ангажименти и задължения, времето работи само и единствено за вас. Запишете се на уроци по пиано, посетете близката школа по латино танци, дайте воля на желанията си и ги реализирайте на часа.

#Няма нужда да планираме годишни отпуски
Със сигурност на не малко работещи жени им се е налагало, в един или друг момент, да се притесняват или да отлагат и променят предварително планирана почивка в последния момент. Да бъдеш домакиня, означава да планираш графика на почивните си дни, прекарани извън дома, както на вас е удобно, без да се съобразявате с колеги, недоволни клиенти или работодатели. Единствените хора, с чието време и възможности трябва да да се съобразявате, са вашият партньор и децата ви.

#Да се поглезим
В качеството си на домакиня, вие сте си шеф. Вашият дом е вашият офис – тук вие управлявате, вие сте шеф-готвачът, вие сте икономът. Имате достатъчно време да планирате графика си, да напазарувате и да почистите, а след това да се поглезите, да се видите с приятели, да отидете в близкия фризьорски салон или спа-център, на кино и театър или да се насладите на епизода от любимия си тв сериал.

#Да бъдем по-усмихнати и позитивни от всякога
И накрая, но не на последно място – доказано е, че дамите, които прекарват по-голямата част от деня си у дома, са по-щастливи, здрави и позитивни личности. Домакините са по-малко стресирани от работещите жени и имат предостатъчно време, за да се погрижат както за себе си, така и за децата си и за своя дом.
Ако вие, като жена, не се чувствате добре, от това страда цялото семейство. И обратното – ако сте усмихната, спокойна и щастлива жена, настроението ви неминуемо ще рефлектира и зареди с позитивни вибрации и хората от най-близкото ви домашно обкръжение.