Какво се случва, когато креативността срещне страстта? Ето един добър нагледен пример за това – руската продуктова и интериорна дизайнерка Анна Неклеса и нейната маса за кафе, кръстена Жизел. Анна определено има усет към красивото, а ако се загледате малко по-внимателно, ще забележите, че и към балета.

„Чудех се какъв нов и модерен поглед върху Русия да разкрия пред света. Нищо не изразява по-добре руския дух като тази форма на изкуство. От няколко столетия балерините със силен и страстен характер, улавят погледа на интелигенцията по целия свят. Искам да изобразя красотата на руската душа в тази маса, комбинирайки едновременно крехкостта и силата на руския балет.”

Това обяснява самата дизайнерка за това откъде е почерпила вдъхновение и какво е искала да покаже.



Естествено, освен красива, масата е и много практична. Горната част, която се използва за поставяне на съдове и чаши е направена от алуминий, за да бъде максимално лека конструкцията. Формата е кръгла, за да наподобява максимално пачките на балерините. Усещането за феерия се допълва и от кръглите рафтове под плота, които освен всичко са функционални – можете да поставяте различни списания и вестници, а също чаши и десертни малки чинийки.



Елегантните крака са изработени от дъб и имитират балерина, която в момента танцува. Артикулът се предлага в два варианта – с бели крака и черна пачка и с черна пачка и бели крака.