.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Колко често трябва да перем сутиена

Росица Николова | преди 1 година
Сутиен
Винаги оставяйте бельото си да изсъхне на прохладно място, тъй като топлината може да увреди еластичността му

Сутиенът изпълнява важна роля в живота на жената. Повечето жени ги носят всеки ден, но колко от тях ги перат всеки ден? Дори тъканта да не изглежда мръсна, по нея се натрупват микроби, които могат да причинят различни инфекции и възпаления по кожата на гърдите, която е особено нежна и деликатна.

Остава въпросът - колко често трябва да се пере сутиенът? Всеки ден? Веднъж седмично? Веднъж на две седмици? 

сутиен
Снимка: iStock

Шарън Бел, ръководител на дизайна и продуктите в Ultimo, обяснява, че това зависи от честотата на носене на сутиена, а не със специален времеви участък. "Спортният сутиен трябва да се пере след всяко слагане. През лятото, когато се потим повече от обичайното, същото трябва да правим и с ежедневния сутиен."

8 причини да ходите без сутиен това лято

Експертите от Chantelle съветват: "Винаги перете сутиена си на ръка. Използвайте деликатен миещ препарат, това е най-нежният и ефективен начин да защитите бельото си и да му се радвате възможно най-дълго. Изплакнете няколко минути с топла вода, за да предпазите еластичността на бельото. Горещата вода може да повреди материята." 

9 съвета как да перем сутиените сиСтудената вода помага да се поддържа еластичността

Ако използвате пералнята, задължително поставяйте бельото си в специална торбичка, за да защитите машината. Уверете се, че банелите на сутиена са здраво прикрепени, както и че няма цветни неща в прането, които могат да сменят нюанса му. Винаги оставяйте бельото си да изсъхне на прохладно място, тъй като топлината може да увреди еластичността му. Избягвайте центрофугирането, защото това може да деформира сутиена. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?