.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Колко често трябва да купуваме нови плажни хавлии?

LadyZone.bg | преди 49 седмици
хавлия
Снимка: istockphoto.com

Спомняте ли си кога последно си купихте нова плажна хавлия? Ако не си спомняте, сте от многото, които не отдават голямо значение на това, че хавлията, която използваме на морето, е вече избеляла и тук-таме прокъсана. Причината малко от нас да се замислят за този факт е, че тази вещ обикновено се използва за много кратко време веднъж-два или няколко пъти в годината.

Замисляли ли сте се обаче, че ролята, която изпълняват плажните кърпи е доста по-сложна от тези, с които се подсушаваме след баня у дома? За бързото им изхабяване роля играят множество фактори като:
- слънцето, от което избеляват
- морската вода, която уврежда тъканите
- влагата, която също им влияе негативно
- слънцезащитните продукти, които се наслояват между нишките и в много случаи трудно се изпират
- пясъкът
- фактът, че в продължение на 1 или две седмици те са постоянно мокри или влажни (влагате на морето често не им позволява да изсъхнат изцяло)

Кухненските кърпи и тези за баня трябва да се подменят веднъж в годината, защото колкото и да ги перем, в тях се натрупват бактерии и микроорганизми, които пералнята няма как да премахне. Според американски микробиолози, ако не ги сменяме често, това може да предизвика проблеми и болести. Плажните кърпи също е добре да бъдат подменяни всяка година, а ако не ви се разделя с любимата нова хавлия от миналата година, то я използвайте и тази, а за следващата трябва да предвидите пари за нова покупка.

Как да перем хавлиите, за да излизат меки и пухкави от пералнята

Сигурен признак, че е време да се разделите с хавлиените кърпи, независимо с какво приложение са, е когато те загубят хигроскопичната си способност.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?