Болшинството от хора вярват, че домът е среда, която трябва да предразполага към спокойствие и креативност, но малцина правят нещо, за да го постигнат. Работното ни място не трябва да ни напряга, а напротив – да ни стимулира да даваме всичко от себе си. Как да го постигнем обаче?

По-долу ще откриете няколко прости и лесни техники, които ще ви помогнат да преобразувате негативната енергия в позитивна. Изпълнявайте поне един от методите веднага щом усетите неприятните емоции да замъгляват съзнанието ви. Можете да ни благодарите и по-късно.

1. Пляскайте

Енергията се задържа по ъглите, стълбите и шкафовете. Ако усетите негативни вибрации на някои от посочените места, плеснете няколко пъти с ръце и не забравяйте да мислите положително.

2. Определете функцията на всяко помещение

В никакъв случай не поставяйте телевизор или компютър в спалнята си. Функцията на помещението е почивка и сън, а не работа. Смесвайки различни функции в едно помещение би довело и до смесване на енергиите, което определено не е във ваша полза.

3. Използвайте билки

Не, не ви приканваме да изпълнявате ритуали ала „Екзорсистът“, а да се доверите на ароматните билки. Лавандула, лайка, розмарин и каквото други се сетите биха свършили чудесна работа. Аранжирайте в съдове билките, които сте избрали и ги поставете на различни места из дома си. Така ще премахнете натрупаната негативната енергия и ще предотвратите бъдещи отрицателни вибрации.

4. Почиствайте редовно

Нека бъдем реалисти, малко хора имат време и желание непрекъснато да търчат с парцал и прахосмукачка в ръце. Идеята тук не е да обитавате стерилно помещение, а да попречите занемаряването на дома си. Съвсем основните домакински задължения са напълно достатъчни, за да държите негативните вибрации и усещане за хаос далече.

5. Заложете на живи растения

Стайните цветя преработват токсините във въздуха, дарявайки ви с чиста и позитивна енергия. Ето защо ви предлагаме да заложите на живи растения – колкото повече, толкова по-добре.

6. Нова наредба – нов късмет

Опитайте да размествате част от мебелите си на няколко месеца. Така бързо ще забележите кое ви е непотребно и няма място в дома ви. Подарете го или го изхвърлете – ще видите, че прекалено натрупаните помещения изсмукват енергията ви и пречат да се чувствате истински у дома. Пренареждайте, пренареждайте, пренареждайте – именно така ще се отървете от негативните вибрации.